Ui Та Ux-дизайн: В Чому Різниця І Як Вони Повязані

Що стосується UX дизайнера, то він працює більше з логікою, ніж із візуалом. Функціональні обов’язки його зводяться до того, щоб забезпечити для клієнта користь та зручність. Йому потрібно продумати продукт так, щоб всі компоненти були як логічні, так і інтуїтивно зрозумілі. UI/UX-дизайнер проєктує інтуїтивно зрозумілі інтерфейси, якими зручно й приємно користуватися. Саме від його роботи залежить те, сподобається нам сайт чи ні.
Тільки в разі спільного використання двох видів дизайну можна досягти ідеального співвідношення між гарним зовнішнім виглядом, зрозумілим функціоналом і зручністю сприйняття. Через це часто розробкою інтерфейсів займається один і той же чоловік і дана професія пишеться разом з даними термінами через «слеш». Новітня флагманська серія Galaxy Tab S9 Series пропонує більше простору для занять улюбленою справою.

UX дизайнер визначає, як користувач буде взаємодіяти з продуктом, а UI дизайнер відповідає за створення привабливого та функціонального інтерфейсу для цієї взаємодії. Це аналіз потреб користувачів, створення персонажів, проведення досліджень, розробка сценаріїв взаємодії, створення інформаційної архітектури, прототипування та тестування. Кожен з цих етапів дозволяє UX-дизайнеру створити продукт, який забезпечить оптимальний досвід користувача. У цій статті детально описано, хто такий Team Lead та які обов’язки він має у компанії. У статті також розглянуто переваги та недоліки роботи тім ліда в IT-індустрії. Також даний матеріал допоможе розібратися в тому, як розвиватися далі у кар’єрі тім ліда, та що потрібно знати, щоб стати ефективним Team Lead-ом.
Так, UI/UX дизайн — це більш широке та ємне поняття, ніж веб-дизайн. Давайте разом дізнаємося, що означають абревіатури і яка ж різниця між ними. Ми надішлемо Вам електронного листа, коли продукт стане доступним для замовлення

Про Нас

UI-дизайн (User Interface design) – це візуальна складова інтерфейсів сайтів і застосунків. Він охоплює розробку гами кольорів, анімації, кнопок, меню, іконок, шрифтів та інших елементів, з якими ми взаємодіємо. Дана термінологія часто задіяна в багатьох сферах IT, але великої популярності набула саме в розробці web-сайтів і додатків.

  • Це може також включати швидкі візуальні прототипи і A/B-тести різних можливих версій зовнішнього вигляду інтерфейсу, щоб визначити, якій із версій надають перевагу користувачі.
  • Детальніше про етапи створення цифрового продукту читай у нашій попередній статті «Хто такий UI/UX дизайнер та як ним стати».
  • “UI” в дизайні інтерфейсу користувача означає “користувальницький інтерфейс”.
  • Ми надішлемо Вам електронного листа, коли продукт стане доступним для замовлення
  • Будь-який візуальний елемент, взаємодія або анімація повинні бути розроблені в процесі UI-дизайну.

Саме для того, щоб створити ефективний UX-дизайн, слід вивчити звички та потреби покупців, а також продумати та протестувати сценарії їхньої поведінки на сайті. Можна сказати, що той, хто працює з UX, відповідає за функціональні можливості, а той, хто з UI – за візуальну складову. Таким чином, UX/UI дизайнер – це універсальний спеціаліст, основне завдання якого – домогтися поєднання зручності використання та естетичності. У всіх випадках дослідження допомагають орієнтуватися на кроки, які дизайнери вживають під час створення своїх проєктів. Однак інформація, яку шукають дизайнери UI та UX, дуже різна. Дослідження є життєво важливими для дизайнерів UI та UX.

Поширене Ключове Слово

Головна мета UI-дизайну полягає в тому, щоб забезпечити легкість сприйняття інформації користувачем, створити привабливий зовнішній вигляд та забезпечити консистентність елементів інтерфейсу. Попит на UI/UX-дизайнерів нікуди не зникне, тому що бізнес постійно випускає нові продукти, для яких необхідно розробляти користувацькі інтерфейси. Інтерфейс повинен бути на інтуїтивному рівні впізнаваним, навіть якщо користувач вперше відвідує ваш сайт або програмний продукт.
UI і UX різниця
Чи ви натискаєте кнопки на арифмометрі, крутите рукоятку точильного каменю або робите свайп по екрану смартфона — все це інтерфейси, за допомогою яких ви взаємодієте з механізмами. При цьому інтерфейс зовсім не обов’язково має бути цифровим. Просто саме слово «інтерфейс» було запозичене з англійської зовсім недавно і докотилося до нас лише цифрову епоху.

Що Потрібно Знати Графічному Дизайнеру

У даній статті ми розглянемо, що таке UI та UX, які правила існують при створенні дизайну інтерфейсу, що впливає на UX, і яка різниця між цими поняттями. 3D-об’єкти стали масово використовуватися в інтерфейсі IT-продуктів вже сьогодні і найближчим часом цей тренд напевно продовжиться. Цьому сприяє поява все більшої кількості бібліотек якісних, професійно зроблених тривимірних іконок та ілюстрацій – як платних, так і безкоштовних колекцій.
Важливо відрізняти загальний користувальницький інтерфейс (UX) від призначеного для користувача інтерфейсу (UI), хоча UI, очевидно, є надзвичайно важливою частиною дизайну. UX/UI-дизайнерам потрібно буде приділяти підвищену увагу іконкам сайтів та програм. Вони мають бути виконані у єдиному стилі, мати однакову товщину ліній та інші риси, створюючи цілісну картину. Рекомендується користуватися професійними іконками нових бібліотек, а не брати їх з різних джерел. UX/UI – це дуже важливий та затребуваний напрямок у дизайні, завдяки якому користувачі мають зручний, зрозумілий та красивий інтерфейс веб-сайтів, комп’ютерних програм та мобільних додатків. Саме завдяки UX/UI-дизайнерам IT-продукти стали масово поширені, зробивши життя сучасної людини простішим та комфортнішим.
Якщо він працює добре, то у користувача буде хороший досвід після взаємодії з таким інтерфейсом. Але якщо навігація складна або інтуїтивно незрозуміла, то швидше вакансія UX/UI Designer віддалено за все, користувач отримає негативний досвід при взаємодії з інтерфейсом. Основне завдання UX дизайнера і полягає в тому, щоб уникнути другого сценарію.

Радимо на початку шляху спробувати себе в кожній із ролей, а після визначитися, що вам більше до вподоби. Якщо ж вам властиве аналітичне та системне мислення й цікавить логіка роботи сайтів та додатків,  запрошуємо на наш курс з UI/UX дизайну. Графічний дизайнер займається айдентикою, друкованою продукцією. Такі спеціалісти затребувані в багатьох сферах, бо продуманий корпоративний стиль важливий для будь-якого сучасного бізнесу, включаючи IT-компанії. Детальніше про етапи створення цифрового продукту читай у нашій попередній статті «Хто такий UI/UX дизайнер та як ним стати». UI/UX дизайн — це зараз одна з найпопулярніших професій у цифровій індустрії.
Комп’ютерна Академія IT STEP – повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять. Тож у сучасній практиці веб дизайну прийнято називати даний вид дизайну як UX/UI. Разом з інженерами, тестувальниками, менеджерами та іншими членами команди потрібно протестувати продукт, виявити та виправити баги (помилки). Головне завдання UI/UX-дизайнера — знайти способи для постійного поліпшення продуктів і послуг. UI-фахівець повинен володіти тонкощами графічного дизайну та основами програмування, знати психологію кольору, мати гарний художній смак та почуття стилю.
UI/UX-позиція, в свою чергу, зустрічається тільки в IT-сфері. Таким чином, UI/UX-дизайнер більше схожий на проєктувальника. Тож недостатньо створити візуально привабливий продукт – насамперед він повинен бути максимально корисним для користувача.
Наприклад, призначений для користувача інтерфейс може працювати з традиційними концепціями, такими як елементи візуального дизайну (колір, типографіка). Отже, як ми писали вище, UX-дизайнер вирішує, як буде працювати інтерфейс, а UI-дизайнер вирішує, як буде виглядати користувальницький інтерфейс. Це паралельний процес, і дві команди дизайнерів, як правило, працюють в тісній співпраці. UI дизайнер – це спеціаліст, який відповідає за оформлення сайту. Саме від нього залежить, наскільки дизайн інтерфейсу буде привабливим для користувача. Це виступає одним з основних вимог до будь-якого цифрового продукту.

Sensible – Цілі: Найкращий Помічник У Плануванні Для Програмістів

Тож UX-дизайнери також переймаються користувацьким інтерфейсом програми, і саме тому люди плутаються у різниці між ними. Але, хоча дизайнерам інтерфейсу призначено вирішити, як буде виглядати інтерфейс користувача, UX-дизайнери відповідають за визначення того, як працює інтерфейс користувача. Вони визначають структуру інтерфейсу та функціональність. Як це організовано і як всі частини співвідносяться між собою. Якщо він працює добре і відчуває себе безпроблемно, користувач матиме хороший досвід.

Саме з цього терміна починається проектування інтерфейсу програми або web-сайту, грунтуючись на дослідженні досвіду користувача і його поведінкових реакцій. Якщо узагальнити, то мета UI/UX-дизайнера полягає в тому, щоб залучити користувачів і створити для них позитивний досвід взаємодії з продуктом. Зручність використання – один із ключових чинників, що визначають комерційний успіх. Згадай, наприклад, Apple з їхньою естетикою і зрозумілою навігацією, зручний Airbnb або мінімалістичний і функціональний Google. Часто ми навіть не підозрюємо про те, що любимо компанії за UX/UI-дизайн.
Звідси випливає, що UX-дизайнер – це проектувальник, який займається вивченням потреб (запитів) користувачів. Також він будує схематично роботу інтерфейсу, аналізує і перевіряє варіант, що вийшов на ЦА і створює ТЗ для UI-дизайнера. UX у перекладі з англійської consumer expertise означає «досвід користувача». Дане поняття включає весь досвід, який отримує людина при візуальному контакті з як з веб-сайтом, так і з додатком або програмою.
Сьогодні розповімо, у чому різниця між UI та UX-дизайном і як вони між собою пов’язані. Сайт або програма не перевантажені анімацією, спливаючими вікнами, підказками, рекламою та іншими елементами. Перед тим, як щось розмістити подумайте, а чи потрібно воно тут, чи допоможе користувачеві сфокусуватися на потрібному для нього елементі.
Але якщо навігація є складною або неінтуїтивною, то, маємо, неприємний досвід користувача. UX-дизайнери працюють над тим, щоб уникнути другого сценарію. UI, інтерфейс користувача (англ. «User interface») – цей термін включає в себе сукупність засобів, за допомогою яких користувач зможе взаємодіяти з продуктом.

Leave A Comment

Need Help?